ZON, GRAS EN TRY’S

Barbarians Junioren

Onder leiding van coach Sjoerd gingen de Barbarians de strijd aan met HRC4, op jacht naar de eerste winst. Al na enkele minuten werd de eerste try gescoord en dat smaakte naar meer. HRC maakte binnen enkele minuten gelijk, waarna het een spannende eerste helft werd, die gelijk opging. Na 25 minuten leek het alsof de Barbarians vleugels kregen en volgde try na try met als eindstand 59-21. Captain Isabelle was supertrots op haar team dat de waardes van de junioren nastreefde: inzet, doorzetten en support! Zij werd ook strijder van de week.

Warriors Junioren

Zon, 16 graden. Ideaal rugbyweer. Ballen mee, coontjes mee, bananen en sinaasappels erin geknikkerd, en gáán. Richting Tilburg, waar een mooie pot rugby op ons wachtte. De rit was een bijzaak, want iedereen zat vol energie en zin. Bij aankomst: even tien minuten kletsen, de sfeer proeven, en toen de voorbereidingen. De teammanagers hadden alles weer perfect geregeld. Het liep gesmeerd: van de materialen tot de goede sfeer.

De warming-up was precies zoals je wil: scherp en gefocust. Zodra de jongens en meiden het veld op liepen, stonden ze meteen áán. De discipline was vanaf de eerste minuut indrukwekkend. Wat volgde was een zeer aanvallend spel, waarbij we constant druk zetten. De samenwerking binnen het hele team jongens en meiden zorgde voor een dominante set piece. Iedereen werkte voor elkaar, en dat was prachtig om te zien. De ouders langs de lijn? Die straalden van trots. Het was genieten om ze naar hun pareltjes te zien kijken. Tijdens de wedstrijd waren er een paar mooie momenten. Emir nam zonder aarzeling de hookerpositie over wanneer dat nodig was, een toonbeeld van flexibiliteit en teamspirit.

Al snel volgde de ene try na de andere. Het team speelde met zoveel overtuiging en energie dat we de tegenstander volledig overliepen. Uiteindelijk eindigden we met een overtuigende 5-75 overwinning voor Junioren 1. Een prachtige prestatie waar we met recht trots op mogen zijn. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor verbetering. De tackeltechniek kan hier en daar nog wat scherper, en dat nemen we mee naar de volgende trainingen. Maar als je kijkt naar de discipline, de samenwerking, en de aanvallende energie van het hele team, dan zit het meer dan goed. En last but not least, strijder van de week is Luuk. Hij gaf alles op het veld en was een voorbeeld voor het hele team.

Op naar volgende week, waar weer nieuwe uitdagingen wachten. Maar met dit team, die inzet, en deze sfeer weet ik zeker dat we er weer iets moois van gaan maken.