Algemene informatie over jeugdrugby

Om spelers beter te helpen ontwikkelen, hebben wij bij onze rugby club ervaren trainers die elke week leerzame en leuke trainingssessies verzorgen. De trainers zijn vaak (oud) spelers en veel hebben een officieel trainersdiploma.

Jeugdrugby kan gespeeld worden door zowel jongens als meisjes. In het rugbyspel is altijd een plek voor je. Er zijn lange snelle spelers nodig maar ook de wat stevigere korte spelers zijn een aanwinst voor het team.

Het rugby seizoen begint eind augustus/begin september met de trainingen en eindigt eind mei/begin juni.

Jeugdrugby kan je al gaan beoefenen vanaf heel jonge leeftijd. Al vanaf 4+ wordt er spelenderwijs de beginselen van het rugby spel bijgebracht. Deze leeftijdsklasse heet Zaagvissen.

KIKKERVIS ACADEMIE

Vanaf 6 jaar ga je naar de Turven, dan worden er al echt wedstrijdjes gespeeld op zaterdag. Ook de benjamins en de mini’s, de twee leeftijdsklassen na de turven, gaan mee naar deze wedstrijden. Er gaat dus een hele grote groep op pad. Het vervoer wordt geregeld door de ouders. De wedstrijden vinden plaats in het district West. Voornamelijk dus den Haag, Delft, Rotterdam en bij ons aan de Rondgang. Ook worden er zogenaamde bondsdagen georganiseerd waar nog meer teams aan mee doen. De mini’s doen elk jaar mee aan de mini kampioenschappen. Een hele happening. De laatste jaren hebben de mini’s vaak de finale gehaald en dan wordt er een bus gehuurd om spelers en supporters te vervoeren. De Turven, Benjamins en Mini’s worden altijd afgekort naar TBM. Ze spelen nog niet op een heel veld en ze spelen ook met minder spelers. De eerste grote wedstrijd voor de TBM is altijd het Jan van Burg toernooi, genoemd naar onze oprichter en dit is altijd het eerste weekend van oktober.

Na de mini’s komen de Cubs, dit is vanaf ongeveer 12 jaar en er wordt dan competitie gespeeld. Het team bestaat uit 15 spelers en het hele veld wordt benut.

Er wordt dan ook wel wat verder weg gespeeld dan ons district maar dit wordt altijd goed geregeld met vervoer. Het vervoer wordt door de ouders verzorgd.

Na de Cubs volgen de Junioren en na de Junioren komen de Colts. Junioren en Colts spelen ook competitie. Deze oudere klassen worden meestal aangeduid als CJC.

Meisjes kunnen altijd een team lager speler dan hun leeftijd. Hiervoor wordt dan een zogenaamde dispensatie aangevraagd.

Rugbyclub Hoek van Holland is de laatste jaren flink gegroeid met hun jeugdafdeling. Hierdoor komt het gelukkig steeds minder voor dat er moet worden geclusterd met een andere vereniging uit de buurt. Door de grotere aantallen jeugdleden kunnen we de laatste tijd volledige teams samenstellen.

Na de colts volgen de senioren. De meisjes kunnen doorstromen naar ons damesteam.

Voor de jeugd worden het hele jaar diverse activiteiten georganiseerd zoals:

Bingo avond, Kampeernacht, Sinterklaas, de oudere jeugd gaat regelmatig op tour naar bijvoorbeeld Engeland.

Ook is er het jaarlijkse Jeugd Beach Rugby Toernooi. Dit wordt eind mei/begin juni georganiseerd door onze eigen club. Er komen dan tegen de 80 teams. Er wordt rugby gespeeld op het zand en veel teams blijven slapen op het veld. ’s-avonds is er dan een BBQ en feestavond. Het toernooi is voor de turven en benjamins alleen op zaterdag en de Cubs, Junioren en Colts spelen ook op zondag.

PROEFTRAINEN

Voor informatie over de trainingsdagen en tijden kijk op de site of stuur even een mailtje naar naar onze secretaris, of naar ons info adres: info@rugbyclubhoekvanholland.nl

Jeugdsportfonds Rotterdam

Als je kind graag wil sporten, maar je financiële situatie laat het niet toe, dan kun je wellicht gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Via deze link kom je op de site van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en vind je alle benodigde informatie: jeugdfondssportencultuur.nl

Spelregels

Aangepaste spelregels voor de jeugd 2023-2024
Spelregels tagrugby Guppen en Turven
Jeugdspelregelkaarten

Scroll naar boven