Dutch Lions grijpen met 2 puntjes net naast de eerste plaats.

De spelers van het beach rugby team The Dutch Lions uit Hoek van Holland hebben afgelopen weekend wederom een prestatie van formaat geleverd op het European Beach rugbytoernooi in Zeebrugge. Beach wedstrijden zijn een stuk intensiever dan de reguliere wedstrijden een beach wedstrijd wordt gespeeld met 5 tegen 5 met 7 wissels en de wedstrijden duren 2 x 5 minuten.

Jaarlijks bezoeken gerenommeerde beach rugby clubs uit Europa dit Internationale evenement. Vorig jaar sleepten de Hoekse rugbyers hier de eerste prijs weg dus als titelverdediger vertrokken de beach rugbyers met een grote schare supporters naar de Belgische kust.

De weergoden waren de Dutch Lions goed gezind want het was perfect zonnig beachrugby weer.

Via overwinningen op de beachteams Oval Beach Marseille en Asub Slashers en een eerdere overwinning op de Ghent Magnets wisten de Dutch Lions wederom door te dringen tot de finale.

Dit jaar namen zij het in de finale op tegen de Ghent Magnets waarin zij helaas hun meerdere moesten erkennen. Deze bloedstollende finale eindigde met twee punten meer winst voor de Ghent Magnets.

Half Juli vertrekken de door Big Green Egg, Krommenhoek Metals & Krommenhoek Plastics en RP Consulting naar Lignano te Italië alwaar zij de titel van European Beach Rugby Kampioen moeten verdedigen die zij daar in 2012 behaalden.

Duncan Janssen, aanvoerder, werd verkozen tot speler van het toernooi.

 

Scroll naar boven