WINST VOOR THE HOOKERS

EERSTE OVERWINNING IN DE DEGIRO VOORJAARSCOMPETITIE VOOR THE HOOKERS

Na de kleine nederlaag van vorige week tegen ’t Gooi uit Naarden, mochten de Hoekse rugbyers vandaag hun eerste overwinning bijschrijven. Onder natte omstandigheden kwam Rugbyclub The Hookers flitsend uit de startblokken tegen RC the Dukes (Den Bosch). Jens van de Knijff zette middels een try zijn ploeg binnen drie minuten op 5-0. Kevin Lenssen trapte uit moeilijke positie de conversie binnen en vergrootte daardoor de marge met 2 punten. Daarna mocht Lenssen opnieuw juichen. Met hulp van zijn voorwaartsen kon hij de tweede try drukken. Halverwege de eerste helft zagen we RC the Dukes hun eerste penaltygoal scoren. De Bosschenaren hielden het initiatief tot aan de rust maar door goed defensief werk van The Hookers bleef de ruststand 12-3

De thuisploeg kwam na de pauze heel snel tot scoren door middel van een penalty. Daarna drukte RC the Dukes zijn eerste try van de wedstrijd. Ook de conversie werd benut, waar door de marge vijf punten was. Doordat RC the Dukes wat slordig was in de passing en nogal wat penalty’s weggaf, kon Rugbyclub The Hookers het gat weer verruimen tot 8 punten. Nog steeds niet verslagen haalde RC the Dukes alles uit de kast en zette de druk flink op de Hoekse verdediging. Dit resulteerde in een gele kaart voor The Hookers en dus 10 minuten een man minder. De daaropvolgende penalty werd benut en met nog een minuut of 8 te spelen stond het 18-13. In de slotfase van de wedstrijd zetten de kustbewoners the Dukes vast op eigen helft. Onder grote druk werd de Bossche defensie gedwongen om een bal te “kicken”, welke geblokt kon worden. De ingevallen Bob Massar was er als de kippen bij om de bal te drukken. De laatste actie van de wedstrijd kwam op naam van Kevin Lenssen. Hij trapte de conversie binnen en bracht zo de eindstand op 25-13.