‘CAN THEY DO IT ON A COLD AND RAINY NIGHT IN STOKE?’

Voetbalkenners kennen bovenstaande uitspraak misschien wel. Je kunt wel goed zijn, maar kun je ook presteren in moeilijkere omstandigheden. Zoals een koude natte avond op het engelse platteland (Stoke!).

In ons geval was Stoke nu Schiedam en was het miserabel regenachtig weer met een graadje of 10 op de thermometer! Eens kijken of de mannen karakter tonen!

Vandaag waren we bijna compleet. Liam had andere verplichtingen en Matt moest het laatste potje overslaan omdat hij mocht afzwemmen voor zijn Zwemdiploma. Succes Matt!

De eerste pot was tegen HRC, een team waar we de afgelopen weken vaker tegen gespeeld hebben. Het ging enorm gelijk op maar de Hookers waren toch net even iets gretiger. Zowel in de aanval maar vooral in de verdediging. Het valt me op dat we steeds vaker 5 tags pakken, of Nathan een dubbel tag pakt, en we het balbezit op die manier afdwingen. Heel goed jongens, helpt dat Hollandse leeuwen elke dinsdag toch!

De tweede pot was weer tegen HRC, maar dan een ander team. Ook hier meer van hetzelfde. Super intensiteit en gretigheid om de bal naar voren te brengen of de tegenstander af te stoppen. Vooral de eerste meters vanaf de lijn in de verdedigende opstelling doet menig tegenstander zo schrikken dat ze de bal vaak direct weggooien. Top!

De derde pot was afzien. De regen kwam met bakken uit de hemel en het waaide heel hard. De scheids hield de vaart in het spel zodat de kids lekker bleven bewegen waardoor ze warm bleven. De tegenstander was Delft, daar hadden we dit seizoen nog niet tegen gespeeld, en wat waren die ook goed. De pot ging heel erg gelijkwaardig tegen elkaar op. Delft bracht dezelfde intensiteit en kwaliteit aan de bal waardoor het spel mooi op en neer golfde. Super gedaan Delft!

Na het laatste fluitsignaal snel de trui en jas aan en de kachel in de auto op 25! Maar super goed gedaan jongens!

‘Can they do it on a cold and rainy morning in Schiedam?’ Yes they can! Wat een karakter hebben de mannen vandaag getoond in moeilijke omstandigheden, toppers!

WAT HIGHLIGHTS VAN VANDAAG!

Nathan: heel erg lekker bezig weer, deze keer ook wat meer in verdeling van het spel en onnavolgbaar met 3 dubbel tags vandaag! Topper!
Teun: terug van een paar weekjes niet helemaal lekker maar daar zag je niks meer van. Lekker aan het rennen en vliegen vandaag!
Morris: vanaf minuut 1 lekker de intensiteit gegeven die we zoeken bij hem. Was vooral aanvallend vandaag sterk!
Matt: alleskunner! Lijkt af en toe afwezig maar ineens is hij daar dan met een try of een tag afpakken. Lekker je diploma halen maat!
Riv: Deze man wordt elke week met grote stappen beter. Geen schim meer van de starter die hij een paar weken geleden was. Eist meer van het spel op en is verrassend snel aan de bal. Jij gaat snel richting een hoger niveau!
Cas: Als we het over een complete speler hebben dan hebben we het over Cas. Goed in verdedigend opzicht en vandaag ook aanvallend weer echt buitencategorie. Lekker bezig vent!

Dank weer Turven voor de mooie ochtend. Zorgen jullie vandaag extra goed voor jullie ouders die met dit weer langs de kant stonden. Breng ze een extra dekentje, bakje chips, koffie met een neutje of een lekker bok biertje einde van de middag. Dan weet ik zeker dat ze er volgende week weer met een glimlach staan!

Dinsdag weer trainen en dan zetten we de laatste puntjes op de i voor onze eerste thuis toernooitje volgende week zaterdag!

Tot dinsdag!

Martijn

Scroll naar boven