JACK SLOB IN LAATSTE SELECTIERONDE BIJ CLERMONT AUVERGNE

Na het rondsturen van zijn rugby-cv werd Jack uitgenodigd om op trainingskamp te komen bij de onder 18 van Clermont, spelende in de Top14 in Frankrijk. Het rugby in Frankrijk wordt op hoog niveau gespeeld en er werd vooraf dan ook een strakke weekplanning doorgeven waaruit bleek dat het professioneel zou worden aangepakt. Met een volle week van veld- en krachttraining in het vooruitzicht moest Jack zich maandag 25 oktober melden bij Clermont. Hij bleek goed met de groep U18 mee te kunnen komen en werd aan het eind van de week uitgenodigd voor een gesprek met coaches en trainers. Hieruit bleek dat er potentiële mogelijkheden waren voor een plaats in de U21 groep, Espoirs genaamd, maar dat deze beslissing later zou worden genomen.

Afgelopen vrijdag heeft Jack te horen gekregen dat hij is uitgenodigd voor een laatste testronde in Clermont. Deze gaat plaatsvinden in februari van het aankomende jaar. Mocht het zo zijn dat hij hier ook doorkomt dan mag hij aankomend seizoen deelnemen aan de fulltime opleiding bij Clermont Auvergne.

Overbodig om te zeggen dat we als club blij en trots zijn op een jeugdspeler die mag proeven aan het professionele circuit in Frankrijk.

Foto: Ellen Grimbergen

Scroll naar boven