UIT IN LEIDEN – NAAR DIOK MET 6 TURVEN!

Helaas was Nathan niet helemaal fit en zijn we met 6 Turven afgereisd naar Leiden. Vanwege de nieuwe maatregelen mochten alleen strikt noodzakelijke rijouders meekomen. Dus uiteindelijk waren we present. 3 ouders en 6 Turven.

De kanjers van vandaag: Cas, Liam, Matt, Morris, Teun en Riv.

Omdat we de eerste pot niet hoefde te spelen konden we rustig opstarten. We hebben ervoor gekozen om een lichte warming-up te doen en wat rondspelen met de bal om het gevoel even in de vingers te krijgen. Het schema was dusdanig strak ingepland dat de jongens vanaf 09:55 tot iets na 11 uur non-stop hebben gespeeld. Wat een beesten!

Het eerste potje was tegen DIOK, en ging gelijk hard tegen hard. De jongens van DIOK waren zeer gretig aan beide kanten van de bal maar het sublieme verdedigende spel van onze Turven zorgde voor een felle strijd. Dit hadden ze nog niet veel meegemaakt dit seizoen klonk er vanaf de kant. Ook de scheidsrechter was onder de indruk van het spel, en vooral ook van het vermogen om aanwijzingen (wederom is off-side lastig) op te volgen. Daar kregen de Turven ook na het laatste fluitsignaal een compliment van de scheids van, goed gedaan!

Het tweede potje is tegen de oude bekende van HRC, we zien elkaar zo vaak dat we verwachten dat we binnenkort ook op elkaars verjaardag mogen komen. Altijd mooie strijd tussen de twee teams en vaak trekken onze Turven aan het langste eind. Mooi wel om te zien is dat HRC veel nadruk legt op samenspel, daar kunnen wij ook nog wel wat van meepakken in de trainingen op dinsdag.

De laatste pot was tegen een gecombineerd DIOK 1/2, met maar liefst 12 spelertjes. Onze mannen liepen op de laatste benen en hebben op wilskracht en karakter deze pot afgemaakt. Het teruglopen en formeren ging wat langzamer maar in het verdere spel was de spirit en de inzet wederom torenhoog. Waarschijnlijk ook omdat de ouders de kinderen een lekkere bak friet hadden beloofd wanneer er goed gespeeld werd. Je hoorde dat ook meermaals in het veld; ‘Nog even jongens en we kunnen aan de friet!’. Mooi man!

Hierbij nog wat van de individuele highlights!

Liam: als we iemand ‘Player of the Month November’ mogen noemen is het Liam. Waarschijnlijk zit hij na schoolwedstrijden te kijken en is hij in de tuin aan het oefenen want wat die jongen in November op de mat legt is echt weergaloos. Goed bezig Liam!
Teun: jij blijft ook lekker ontwikkelen. Verdedigend steeds vaker cruciaal met een derde of vierde tag. Aanvallend nog wat afwachtend maar ook dat komt met de tijd zeker goed, want op de trainingen laat je het al zien! Topper!
Matt: Samen met Nathan en Morris de ‘Trabelsi’ van het team. Als jij je motor aanzet en de hoek om draait ben je weg. Mooie tries vandaag vriend!
Morris: Maatje jij gaat als een speer. De ene na de andere try en ook verdedigend weer bepalend vandaag. Lekker bezig!
Cas: Vanouds weer solide, niet per se flashy maar gewoon altijd goed! Mooie try ook weer in het laatste potje. Goed gedaan makker!
Riv: ‘Zo’n tank kun je er wel bijhebben’ hoorde ik langs de lijn toen je je zoveelste try maakte. Je oogt dan misschien niet watervlug maar je ploegt je overal doorheen, mooie runner-up na Liam als Speler van de Maand November.
Nathan, beterschap en ik hoop dat je er volgende week weer bij bent!

Dank aan Don en Jim voor de gezelligheid en het vervoeren weer vandaag. En dank voor de patat, dat ging er prima in!

Dinsdag weer trainen, ik denk op formaties en passen maar dat zal ik even overleggen met de Trainsters.

Tot dinsdag!

Martijn

Scroll naar boven