HOEKSE RUGBYERS LIJKEN LANGE ADEM TE HEBBEN

Door Daan Kloppenburg

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd tussen RRC en RC Hoek van Holland op het programma. De eerste wedstrijd werd aan de Rondgang in de slotfase bepaald door het toen slimmere Rotterdam die door het benutten van hun zware Nieuw-Zeelandse props de thuisploeg het nakijken gaf en met een 7-21 overwinning in de zak terug de A20 opkeerden.

Nu men wederom in de degradatiepoule tot elkaar veroordeeld is werd afgelopen zaterdag de eerste van de twee wedstrijden die zij nog tegen elkaar moeten spelen op het nieuwe complex bij sportpark Duijvensteijn afgewikkeld.

Foto: Max Lumenta

The Hookers hadden na de eerdere afstraffing een appeltje te schillen met de Rotterdammers en coachingsduo Vertongen/Davies benutte afgelopen weken dan ook om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen. Hilversum werd een maand geleden kansloos verslagen in Hoek van Holland en heerst er een positieve vibe in het Hoekse kamp.

De Hoekse RC startte sterk in Rotterdam, na een kwartier spelen wist de tot flanker getransformeerde winger, Jens van der Knijff tot twee keer toe door te breken en 10 punten voor zijn rekening te nemen. Kevin Lenssen keerde terug op de fly-half positie en verzilverde één van de twee conversies. Een penalty breidde de score verder uit naar 15-0. Hierna was het woord aan de Rotterdammers. Zij moesten hard werken voor hun punten, maar scoorden in het kwartier wat volgde toch twee mooie tries. The Hookers krabten zich achter de oren en besloten opnieuw het initiatief te nemen. Een heerlijk push-over try van Paula Filimoekava gaf de bezoekers weer vleugels en met hard werken wisten ze de aanvallende ambities van de Rotterdamse rugbyers prima te beteugelen.

Foto: Max Lumenta

De ruststand van 10-25 was een goede uitgangspositie voor HookXV om de tweede helft hun score verder uit te breiden. Jens van der Knijff voegde meteen de daad bij het woord, want na 2 minuten spelen vond hij een gat in de Rotterdamse defensie en wist slinks door te breken (10-32). Rotterdam was nog niet moegestreden en een kwartier later brachten ze de stand terug op 20-35.

In de slotfase liepen de Hookers echter verder uit en via scores van Siem Damen en de terechte man of the match Kevin Lenssen werd de eindstand uiteindelijk op 22-49 bepaald. Vanzelfsprekend waren de Hoekse mannen enorm in hun nopjes met deze overtuigende zege en zullen ze met het nodige zelfvertrouwen volgende week afreizen naar Leiden waar een altijd onberekenbaar, maar sterk DIOK op hen staat te wachten.

ESPOIRS
Uiteraard waren afgelopen zondag ook de ogen gericht op de prestaties van de Espoirs van RC Hoek van Holland. Deze mannen denderen zoals u weet af op een geweldig, mogelijk zelfs ongeslagen, kampioenschap. WRCH Te Werve werd verpletterd op eigen veld met een 7-54 nederlaag en zo lijkt hier geen vuiltje aan de lucht.

Volgende week zoals gezegd HookXV tegen DIOK in Leiden, kick-off 15:00 en spelen de Espoirs eveneens uit tegen HRC 3 in Den Haag.

20230325-_MCL1440.jpg
Flicker Album by Max Lumenta

Ereklasse 2022-23 Trophy Poule

PosTeamGWPnt
1834
2830
3829
4824
5810
Scroll naar boven