CJC IJZER & BETON TOUR

Afgelopen vrijdag 21 april was het dan zover. Eindelijk weer op tour. En wat voor 1. Van IJzer & Beton, dus allemaal een bouwhelm, rolmaat en werkhandschoenen mee, want er was daar werk aan de winkel. Dit betekende dus wel, deze spullen altijd bij je hebben.

Met de Cubs, Junioren en Colts naar Frankrijk, Lesigny vlakbij Parijs. Overnachting bij Chateau de Grand Romaine, https://www.pgl.co.uk/en-gb/school-trips/secondary-schools/centres/chateau-de-grande-romaine, een prachtig, groot Kasteel. Zo’n groot verblijf hadden we ook wel nodig, in totaal waren we met 123, spelers en begeleiders. Alles paste uiteindelijk in de 2 prima bussen en de bezemwagens die meegingen.

Vrijdag 21 april
In de ochtend werden de spullen die al waren ingeslagen klaar gezet, zodat die gelijk de juiste bus in konden. Om 11:30 verzamelen de prachtige tourhoodie in ontvangst nemen en om 12:00 richting Capelse brug de rest ophalen, die ook de tourhoodie kreeg en daarna vol gas met Lars en Menno de buschauffeurs richting Frankrijk. Dat vol gas viel jammer genoeg in België en Frankrijk een beetje tegen, file. Er werd contact opgenomen met het kasteel en gelukkig konden we daar ook later terecht in de eetzaal, want de hongerige magen moeten natuurlijk wel gevuld worden.

In de bus werden ook stickers met het logo van de tour uitgedeeld. Hier kwam nog een leuke opdracht bij, de sticker moest op een zo origineel mogelijke plek geplakt worden (behalve in en op de bus en ook niet in en op het chateau) en hiervan moest dan een foto gemaakt worden.

Uiteindelijk met een beetje vertraging aangekomen, gelijk de bus uit en eten. Een lekkere maaltijd, daarna de bussen uitruimen, sleutels ophalen en installeren op de kamer. Briefjes met namen op de deur, zodat iedereen zijn kamer makkelijk kon vinden. Iedereen lekker aan het keten (en niet wetend van het wakend oog van de rechter en zijn secondanten).

Het bleef nog lang onrustig en gezellig…

Zaterdag 22 april
Dankzij het DJ wekduo werd iedereen rond dezelfde tijd (lekker vroeg) wakker gemaakt en voordat er van het ontbijt gebruikt gemaakt kon worden, eerst even een lekkere warming up. Lekker genieten van de Franse natuur.. Er gaat niets boven een lekker inspanning voor het ontbijt.

Maar er was ook een opdracht voor de CJC. Aan elke groep werd een prachtige trofee gegeven, een mooie bokaal van IJzer & Beton, samen sterk en onverslaanbaar. Deze moest continu bij de groep blijven en werd er gefloten, dan moest deze binnen 60 seconden aan de rechter getoond worden..

Bij het ontbijt, moest gelijk even de lunch gemaakt worden. Trouwens bij het ontbijt voldoende keuze en voor elk wat wils. Oh ja en de jacht op de trofeeën was geopend…En het bleek al snel dat de junioren bedreven jagers waren. Toch knap 3 trofeeën in 1 groep

Later in de ochtend was het verzamelen voor de Cubs en Junioren, recht moest gesproken worden. Dus tijd voor de rechtbank. In een goed beveiligde aparte locatie zou er recht worden gesproken. Uiteraard kunnen personen en straffen niet openbaar gemaakt worden vanwege privacy wetten (gelukkig voor sommigen….). Maar hier kan volstaan dat sommige verrast waren voor de rechter te komen, maar anderen dondersgoed wisten het haasje te zijn en er ook waren die heel goed weg kwamen. Of de straffen ook herhaling zouden voorkomen….Het blijft een tour

Nadat er recht was gesproken bij de Cubs en Junioren was het tijd voor de Colts. Ook deze moesten toegeven dat zij de trofee kwijt waren. En ook hier werden de gestraften door de strenge bewakers voor de rechter gebracht. Na het aanhoren van de excuses werd hier recht gesproken..

Tijdens de laatste momenten van de rechtbank kwam er via een befaamd Juice Chanel wat verontrustend nieuws over de rechter naar voren. Dit betekende ook de rechter naar voren en ook hij moest zijn straf ondergaan (wat hij naar mijn idee trouwens iets te graag deed….).

In de middag was het tijd voor de nodige leuke activiteiten, die door de begeleiding was gemaakt en uitgezet. Hier kwamen dus o.a. ook de helm, rolmaat en werkhandschoenen van pas. Activiteiten bestonden uit Archery Tag (soort paintball, maar dan met boog en pijl met een rubberen bol erop) hier werden prachtige voltreffers gemaakt. Levend stratego en er was een mooie route met opdrachten uitgezet, waarbij als bewijs gefilmd moest worden dat de opdrachten ook waren uitgevoerd, afgesloten met een ode aan het kasteel.

Daarna was het tijd voor het Diner, dit moest iets vroeger zodat we op tijd zouden zijn voor het hoogtepunt van de tour. Begrijp me niet verkeerd, de hele tour was een hoogtepunt maar deze sprong er toch wel bovenuit.

De rugby wedstrijd tussen Stade Francais en Stade Toulousain in Parijs
Op dat moment de nummer 3 en nummer 1. Met de bus naar Parijs en we werden vlakbij het stadion afgezet, een klein stukje lopen en daarna konden we de sfeer proeven. Eerst langs het Parc de Princes naar Stade Jean-Bouin (dat ligt er trouwens gewoon naast). Het stadion was uitverkocht. Elke begeleider had een groepje onder zijn hoede, de kaarten waren in de bus uitgedeeld. Dus met het groepje het stadion in, of eerst even naar de fanshop. Het stadion was helemaal uitverkocht. En we hadden geweldige plakken, vlakbij het veld en vlakbij de trommels en de vlaggen. Hier zag je ook steeds meer foto’s voorbij komen van stickers, zelfs op beveiligers..

Wat een sfeer, helemaal uitverkocht. En wat een wedstrijd, geweldig om mee te maken. Na de wedstrijd weer naar de bussen richting het Chateau waar we rond 00:30 aankwamen. Voor een aantal gelijk bedtijd, want de volgende ochtend vroeg op; het volgende hoogte punt op de agenda.

Zondag 23 april
Zelf spelen tegen een Frans team, ook weer een hoogtepunt. Maar eerst weer gewekt door een gezellige Duitse schlager, spullen pakken en de tassen alvast bij de bussen zetten. Daarna ontbijt en klaarmaken voor vertrek richting Melun. Voor de CJC staan wedstrijden op het programma tegen de leeftijdsgenoten van Rugby Melun Combs Senart 77.

Na aankomst gelijk omkleden, warming up en de wedstrijd. Voor velen (of iedereen denk ik) hun 1e internationale wedstrijd tegen een Frans team. Leuke en soms stevige wedstrijden, wat een belevenis. Na de wedstrijd kregen de teams een lekkere lunch van de fransen en hierna was het kennismaken. Helmen werden gevraagd en gegeven en al gauw liepen er een aantal fransen als ware Bob de Bouwers rond, “oh oh als we de goede kids maar meenemen terug naar Nederland”. Gelukkig ging dat allemaal goed.

Trofeeën werden overhandigd, speeches gegeven en gezongen voor de 3e helft en stickers werden geplakt…Uiteindelijk was het tijd voor de terugreis.

Na een paar uurtjes een stop bij de McDonalds, even de benen strekken en de inwendige mens versterken. De laatste maaltijd op Franse bodem. Nu dus echt terug naar Nederland, het was wel wat rustiger in de bus, dan op de heenreis, waar dat nou door komt? Tussenstop bij Capelse brug, hartelijk afscheid nemen en opmaken voor het laatste stukje naar Hoek van Holland. Hier kwamen we rond 22:00 aan in een kleine wolkbreuk waardoor het afscheid vluchtig en nat was. Laatste spullen uitladen en naar de club brengen en dan naar huis.

Even nog zitten, napraten en nagenieten van een weekend vol hoogte punten. Deze waren niet mogelijk zonder de mensen die dit allemaal achter de schermen mogelijk hebben gemaakt. Ik ga geen namen noemen, want ik ben bang mensen te vergeten of tekort te doen.

Maar iedereen hartelijk dank voor al het geregel en voor het verzorgen van een fantastisch en gezellig weekend. De kinderen die ik heb gezien, liepen allemaal met een glimlach op hun gezicht en dat maakt het weekend het allemaal waard.

En natuurlijk zijn er nu dingen vergeten op te schrijven en zijn er dingen gebeurd die het vermelden waard zijn, maar die de schrijver niet weet. Volgens mij heeft iedereen heeft zich kostelijk vermaakt en daar gaat het om.

Sponsoren

Met trots presenteren wij onze sponsoren – met hun bijdrage hebben wij de Jeugdtour 2023 kunnen realiseren!

Bedankt namens alle jeugdspelers, -staff en -begeleiding van rugbyclub Hoek van Holland, Rugbyclub Sparta, Hermes DVS en de Rotterdamse Rugbyclub!

Scroll naar boven