RUGBYERS KLAAR VOOR SPANNENDSTE ROTTERDAM CUP SINDS JAREN

Met de eerste oefenwedstrijd tegen Oemoemenoe afgelopen weekend is het nieuwe rugbyseizoen nu echt van start gegaan. Een gemengde delegatie van Espoirs en HookXV spelers (33 in totaal ) reisden af naar het Zeeuwse Middelburg om daar een eerste krachtmeting te hebben met het Eerste Klasse team dat helaas twee jaar geleden de Ere-klasse moest verlaten.

De ploeg van coachingsduo Glenn Vertongen en Shereza Pool liet zien waarom zij op een hoger niveau acteren door de wedstrijd overtuigend met 10-62 naar zich toe te trekken. Een mooie generale repetitie voor aankomend weekend (2 september) wanneer men in Rotterdam weer om de jaarlijkse Rotterdam Cup gaat strijden.

Rotterdam Cup
De Hoekse hoofdmacht wist de afgelopen jaren de cup overtuigend naar zich toe te trekken, maar dit jaar is de tegenstand sterker dan ooit tevoren. Naast RRC, welke vorig jaar een sterke terugkeer in de Ere klasse beleefde, hebben dit jaar ook de studenten van RSRC het hoogste podium van de Nederlandse rugbycompetitie beklommen en komen er in de regio Rotterdam nu 3 teams uit in de Ere-klasse. Een unicum in de rugbyhistorie. Het studententeam van coach Michiel Snijders zit momenteel nog comfortabel in de underdogpositie, maar zou zomaar eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen dit jaar.

De strijd om de Rotterdam Cup start zaterdag om 15:00 uur aan het Duivenpad 12 in Rotterdam.

Niet alleen HOOKXV speelt zaterdag in Rotterdam. Ook de HOOKXV LADIES en de ESPOIRS spelen daar een oefenwedstrijd.
14:00 uur Ladies RRC – HOOKXV LADIES
14:00 uur Future Klasse RRC – ESPOIRS

Seizoensopening
Mocht het RC Hoek van Holland lukken om de cup weer mee naar huis te nemen, dan kunnen ze deze meteen aan het Hoekse publiek laten zien tijdens de jaarlijkse seizoensopening aan de Rondgang de dag erna op 3 september. Op deze middag zullen alle teams die aankomend jaar uitkomen in de competitie gepresenteerd worden en nieuwe spelers aan de toegestroomde menigte voorgesteld worden. 

Zondag zal om 14:00 uur de opening van het nieuwe seizoen met allerlei activiteiten gevierd gaan worden. Een ieder is van harte welkom aan de Rondgang.

Scroll naar boven