SUPER SATURDAY VOOR JUNIOREN WATERWEG WARRIORS

De Waterweg Warriors zijn in deze fase van de Bowl nog ongeslagen en kunnen bij winst het kampioenschap verzilveren. Hoewel het geloof in het team met aanstormende talenten groot is, was er bij spelers en staff toch enige spanning. Vandaag staat de cluster Oemoemenoe Dordtsche JU1 op het programma. Altijd een waardige tegenstander om tegen te strijden. Hoewel we ze dit seizoen al 2 keer eerder hebben ontmoet en we ze tot zover beide keren hebben verslagen, is dit geen garantie voor de winst ditmaal.

De Warriors gebrand op de ongeslagen status, kwamen goed uit de startblokken. Sterk spel en veel fases op grond van de tegenstander resulteerde uiteindelijk tot de openings try van Kas J. Helaas was de hoek voor de conversie te scherp waardoor we op 5-0 bleven staan. Hierop reageerde Oemmie/Dordt snel. En door sterk spel en een goede break brachten ze de score terug naar 5-5. Ook hier werd de conversie gemist dus bleven we op een gelijke stand. Deze snelle gelijkmaker gaf Oemmie/Dordt extra kracht en kwamen steeds meer op het grondgebied van de Warriors. Echter deze gaven geen krimp en bleven vechten voor elke centimeter. Onze coaches trainen deze jongens al jaren en hebben deze jongens en dame tot een team gesmeed die er voor elkaar staat.

Met de tegenstander op 10 meter van de tryline viel er aan beide kanten een gele kaart. Hierna werd er door Oemmie/Dordt nog harder aangedrongen en viel er bij het Hoekse cluster nog een gele kaart. Toch bleven de Warriors overeind in de man minder situatie en stonden als een grote familie op het veld. Al die fases op de 5 meter lijn werden gepareerd en waren de teams uiteindelijk weer compleet. De Warriors veroverde hun verloren positie weer terug. Een goede break van Jarno V. door de Zeeuwse defence bracht de Warriors op voorsprong. Try! 10-05 de conversie werd door Daan H. Goed benut. 12-05. Door een Hand-off in het gezicht kreeg Oemmie/Dordt weer een gele kaart. De tweede voor deze speler wat rood betekende. Hierna gaven de Warriors nog wat er over was in de moegestreden lichamen en door een aantal goede fases kwamen zij op 5 meter van de tryline. Een goed tactisch spel zorgde ervoor dat scrumhalf Valentijn V. De verlossende Try kon drukken. 17-05. Dit gebeurde echter zover in de hoek dat de conversie gemist werd.

Fulltime… het fluitsignaal en ontlading volgde… wat een thriller. Het bekende poortje met respect voor beide teams en de ref, en toen mochten deze talenten de in grote getalen aanwezige support bedanken. De derde helft en man of de match (Jarno V.) werd dit keer iets uitbundiger gevierd met groen/oranje haren en champagne voor de champs! Nog twee wedstrijden te gaan gasten, maar het kampioenschap is binnen!

Scroll naar boven